22 april 2017
10:30

IFK Klagshamn 2

Referat: Öja FF gul - IFK Klagshamn 2

Idag var det då äntligen dags för seriepremiär för våra grabbar i Öja FF P02/03. För motståndet stod IFK Klagshamn 2 som har sitt förstalag i Skåneserien B. Det märktes redan för början att laget som rest hit ut till Österlen var kryddat med några riktigt kompetenta spelare. Vi fick äran att spela på A-planen vilket gav stora ytor att lira bollen på. Dessvärre är planerna av sämre kvalitet nu när våren ännu inte hunnit sätta klorna i vårt rike. Underlaget är både ojämnt och framför allt tungsprunget vilket märktes på spelkvaliteten hos de båda lagen matchen igenom.

I första halvlek var spelet mellan lagen jämnt fördelat. Vår defensiv var solid och tillät inte alls motståndarna att hota oss. Vi hade god bredd i vårt anfallsspel och kunde med lite bättre skärpa tagit oss igenom oftare än vad vi gjorde. Det var i sanningens namn inte många målchanser alls under de första 40 min. Observera att numera spelar vi 2x40min vilket är tio minuter längre halvlekar än tidigare. Det är klart att det kommer att ta ett tag innan man lär sig anpassa sig till dessa förutsättningar maximalt. Ett stort plus för oss matchen igenom var våra offensiva fasta situationer. Med flera nickstarka spelare i vårt lag och även många känsliga fötter på de som servar, kommer vi att vara vassa på detta även framöver. Det var också på en snyggt inskruvad frispark av Kalle Jeppsson som gjorde att Teo Martinsson kunde skicka in ledningsbollen för oss. Tjoff, upp i nättaket och 1-0 var ett faktum! Inte många minuter senare frispelades Max Brandt som med stormsteg närmade sig målvakten. Längre kom han inte eftersom han fälldes i frilägesposition och det röda kortet innebar att Klagshamn skulle få spela resterande matchtid med endast tio man. Halvtidsställningen stannade vid 1-0.

Det numerära överläget var kanske någonting som gjorde att vi istället blev bekväma under andra halvleken. Nu fick istället Klagshamn betydligt mer att säga till om. Nu var det de gula som vann närkamper, hade bättre rörelse och mera fart vilket bidrog till att våra defensiva linjer fick mycket mer huvudbry. Vi får verkligen tacka vår målvakt Wahlfrid Nilsson som med flera högkvalitativa räddningar höll målet fritt från påhälsning. Dessutom hade han ramvirket på sin sida när bollen vid ett par tillfällen träffade där. Det var efter en stolpretur som kvitteringen kom. 1-1 kändes lite onödigt men var i ärlighetens namn rättvist i det läget. Efter ett par ändringar i våra positioner under de sista tio minuterna fick vi dock ny luft under vingarna. När Klagshamn satsade allt för att även få in en segerboll fick vi flertalet lägen att komma fri från halva plan. Det var tyvärr för dålig precision i de avgörande passningarna vilket var synd, för lägen det hade vi sannerligen! Men ett segermål skulle trots allt komma. Det var ännu en fast situation som förgyllde vår lördag. Kalle Jeppssons läckert inåtskruvade hörna landade i andra momentet framför Elias Brandt som dunkade upp bollen i övre delen av målet. Härligt, grabbar! Tre poäng utan att egentligen spela bra är också en styrka.

Nu duggar matcherna tätt. Redan på onsdag kväll är det dags igen då vi tar emot Oxie SK hemma på Björkvallen. Därför är det väldigt viktigt att samtliga kommer på träningen på måndag kl. 18. Vi ses då!